Wel of geen kennismakingsgesprek met je trouwfotograaf?

Bij het boeken van een trouwfotograaf die ver bij jullie vandaan woont, vraag  je je altijd af: “Zal ik wel of niet er heen gaan voor een kennismakingsgesprek?”. Het kost je tenslotte zoveel reistijd… Tja, die vraag kan ik niet voor jullie beantwoorden, omdat het zo’n persoonlijke beslissing is…

Onze trouwfotograaf aan het werk

Wij maken beide mee: we ontmoeten bruidsparen die per se en kennismakingsgesprek willen en we boeken opdrachten voor trouwreportages van bruidsparen die simpelweg vragen: “Jullie werk en website zien er goed uit, je klinkt goed over de telefoon en we hebben alles toch besproken? Waarom moeten we dan een kennismakingsgesprek hebben? We zijn al druk genoeg met alle voorbereidingen voor onze trouwdag!”.

Op de laatste vraag antwoord ik dan steevast dat we bij het kennismakingsgesprek nog eens het programma doorspreken, wat we ook reeds tot in detail over de telefoon hebben besproken en eigenlijk niet veel meer. Het is meer wat de naam al zegt: een kennismakingsgesprek…

Natuurlijk kan het aanstaande bruidspaar dan ook nog extra vragen stellen, maar in principe kunnen we deze vragen ook gewoon per mail of over de telefoon beantwoorden.

Bij het beslissen of jullie wel of geen kennismakingsgesprek met jullie trouwfotograaf willen, zou je jezelf het volgende kunnen afvragen:

 • Wat voegt het concreet toe? Heb ik onvoldoende vertrouwen in zijn/haar werk of kwaliteiten?
  Surf dan gewoon meer rond op de site van de desbetreffende trouwfotograaf en kijk of je wel of geen warm gevoel krijgt als je jezelf in de gepresenteerde foto’s voorstelt. Zo niet, zoek dan een andere trouwfotograaf, waarbij jullie beiden dat gevoel wel hebben!
 • Maar ik heb nog zoveel vragen…
  Overweeg al deze vragen in een e-mail naar jullie trouwfotograaf te sturen en bepaal of de antwoorden concreet al je vragen beantwoorden. Of maak een afspraak om alles nog eens telefonisch of per Skype door te spreken.
 • Ik wil graag weten wie ons op de mooiste dag van ons leven komt fotograferen: er moet een klik zijn!
  Wees eerlijk: 1) is dat belangrijk? en 2) hoe goed kun je iemand in een uur leren kennen? In 99,9% van de gevallen zie je jullie trouwfotograaf na jullie trouwdag nooit meer. En wat kun je opmaken over de trouwfotograaf uit zijn/haar website? Als de foto’s mooi zijn en je ziet alleen maar lachende en ontspannen mensen, waarom twijfel je er dan aan of die trouwfotograaf niet hetzelfde met/bij jullie kan realiseren?
 • Ik wil meer van het werk van deze trouwfotograaf zien!
  Een goede trouwfotograaf heeft meer dan voldoende spetterende voorbeeldfoto’s van de bruidsparen die hij/zij heeft gefotografeerd, op zijn website staan. Zo niet, dan moet je er sowieso je vraagtekens bij zetten: willen jullie dienen als proefkonijn?
  Als zijn/haar werk je onvoldoende aanspreekt, zoek je een andere… Er zijn er voldoende!

Begrijp me niet verkeerd: als het aanstaande bruidspaar het op prijs stelt, willen wij met alle plezier een uurtje gezellig praten over alle aspecten van de trouwdag, maar als we eerlijk zijn komt het er vrijwel altijd op neer dat we niet veel meer doen dan het programma van de trouwdag nog eens doorspreken.

En meer werk laten zien? Helaas: wij hebben de mooiste trouwfoto’s van alle bruidsparen waarvan wij toestemming hebben gekregen om deze op Internet te zetten, op onze website staan. Conform de afspraken met alle bruidsparen kunnen wij niet meer laten zien, dan wat wij reeds tonen.

Wij hebben talloze flitsende trouwvideo’s met letterlijk duizenden voorbeelden van de trouwfoto’s die we hebben gemaakt, een uitgebreide “Over ons”-pagina en deze site: “De 7 Stappen naar een geslaagde trouwdag”. En we beschikken tevens over webcams, dus je kunt ook met ons Skype’n…

Waar twijfelen jullie nog aan? Welke vragen worden op onze site nog niet beantwoord? Laat het ons weten en schrijf hieronder je vraag/reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>